Mijn site & ik

Mijn eerste camera (Minolta Hi-Matic GF) kreeg ik in 1984. Waarschijnlijk omdat ik naar de brugklas ging of omdat ik geheel volgens planning na een jaar weer verder mocht.

Wat ik maar zeggen wil: ik ben al zo’n 33 jaar aan het fotograferen. Niet altijd even fanatiek, maar een leven zonder kan ik me absoluut niet voorstellen. Maar sinds 2012, met de aanschaf van mijn eerste digitale spiegelreflex, is het serieus geworden en probeer ik bewust en systematisch steeds weer verder te komen en beter te worden.

De eerste reden om met deze site en blog te beginnen is dan ook in wezen egoïstisch. Voor mijn werk als content-manager schrijf ik ook een blog en ik merk dat het schrijven je helpt om steeds beter te worden in wat je doet. Het helpt om je eigen kennis en ervaring een plaats te geven en te duiden. En vervolgens door te gaan.

Anderen (jullie dus) kunnen daarbij helpen. En als anderen (jullie weer) daar iets aan hebben, op wat voor manier dan ook: des te beter. Ik kan niet zeggen wat jij er aan hebt om dit te lezen, om de simpele reden dat ik zelf heb geleerd dat je nooit van te voren weet waar je je inspiratie vindt. En daar gaat het om: dat je die vindt en niet dat iemand je inspiratie geeft. Ik ben er van overtuigd dat dat niet kan.

Oh en nog even dit: alle foto’s op deze site zijn door mij gemaakt. De rechten op het gebruik liggen dus bij mij en gebruik van deze foto’s zonder mijn toestemming is uiteraard niet toegestaan.

Dus kijk, lees en reageer.

Veel plezier.

Peter